Accelerated Mobile Pages (AMP)

ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

Σχεδιασμός και ανάπτυξη

Το poject Accelerated Mobile Pages (AMP) της Google κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016. Ο κύριος σκοπός του project αυτού είναι να βελτιώσει τη συνολική απόδοση των ιστοτόπων για κινητές συσκευές, εξαλείφοντας περιττά στοιχεία και τμήματα κώδικα, και να καταστήσει δυνατή την γρήγορη απόδοση του ιστότοπου.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Google AMP, περίπου 900.000 ιστότοποι δημιουργήθηκαν με το AMP. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 31 εκατομμύρια εκδότες και 5 δισεκατομμύρια σελίδες AMP μετά από ακόμη ένα έτος.

Τα πλεονεκτήματα του AMP

Σελίδες συμβατές με όλες τις συσκευές:

Σελίδες συμβατές με όλα τα μεγέθη οθονών χωρίς να στερείται η σελίδα από το περιεχόμενό της. Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη (UX) μέσω της χρήσης ευέλικτων και βελτιστοποιημένων διεπαφών χρήστη (UI) και σχεδίων διάταξης (design layout).

Έως και 5 φορές γρηγορότερη:

Έως και 5 φορές πιο γρήγορος χρόνος φόρτωσης της σελίδας με αποτέλεσμα χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης και βελτιωμένη απόκριση του server. Κατά μέσο όρο το 53% των χρηστών εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα από τις κινητές συσκευές, εάν αυτές δεν φορτώσουν εντός 3 δευτερολέπτων. Μια σελίδα AMP μειώνει σημαντικά τον χρόνο αυτό, φορτώνοντας σελίδες εντός 0,5 δευτερολέπτων.

Αυξημένη επισκεψιμότητα ιστότοπων:

Αυξήστε τη συνολική επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Η απόκτηση υψηλής επισκεψιμότητας είναι απαραίτητη ε άν θέλετε να έχετε αγοραστές ή συνδρομητές σε υπηρεσίες που παρέχετε. Η αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης και η βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπου οδηγούν σε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα.

Λιγότερη κατανάλωση δεδομένων:

Έως 10 φορές μικρότερη κατανάλωση δεδομένων ανά φόρτωση σελίδας. Το AMP δεν επιτρέπει τη JavaScript (εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις), βελτιστοποιεί το CSS και αναγκάζει τις εικόνες να φορτώνουν σε κατάσταση αδράνειας (lazy load).

Προτεραιότητα στην κατάταξη SERP:

Προτεραιότητα στην κατάταξη SERP (Search Engine Results Page) για κινητά. Σε γενικές γραμμές, η Google ευνοεί φιλικές προς κινητά ή respnsive σελίδες σε SERP. Οι σελίδες AMP έχουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα, καθώς η ταχύτητα φόρτωσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης. Σε συνδυασμό με το SEO, οι σελίδες AMP αποκτούν ένα σαφές πλεονέκτημα.

Πέιτε μας την ιδέα σας και θα την υλοποιήσουμε!

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα. Μην διστάσεις να ζητήσεις και εσύ προσφορά από την ομάδα της Differend.